Kövess minket!
  
     

Az óangol nyelv szépsége

Az óangol nyelv szépsége
2014, június 2.

Mint minden nyelvnek, az angolnak is vannak ősei, amelyekből kialakult, melyek hatással voltak a szókapcsolataira, hangzásaira, kialakulására és mai formájára, használatára. Az angolszász volt az első köznyelv, amit papírra vetettek, és az óangol irodalomban rengeteg fontos munka maradt fent, mint például a Beowulf, egy epikus költemény, az Angolszász Krónika, és a Caedmon Hymn, egy keresztény vallási vers.

Számos prózai mű, prédikációk és elbeszélések, bibliafordítások, jogi munkák, törvények, végrendeletek maradtak fenn ezen a nyelven. A költészetben viszont mélyen ott pihen az angolszász irodalom, ide köthetők olyan szerzők, mint Bede és Caedmon.

Azok, akik szenvedélyesen kutatják a múltat, érdekli őket az angolszász hangtan, az angol irodalom alapjai és az angol irodalmi művészet kialakulásának veleje, igazán megfelelő ötlet lehet az óangol nyelv elsajátítása. Természetesen ehhez szükséges az a mai, élő angol nyelv tudása, hiszen e nélkül érthetetlen az óangol nyelv is.

Amennyiben érdekelt az óangol nyelv tanulásában, megismerésében, járjon angol nyelvoktatásra, melynek segítségével könnyebben érteni fogja az angolszász irodalmat!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
angolnyelvoktatás1
Akik mernek nagyot álmodni!

Az ember életében az álmok a leginspirálóbb dolgok. Egy álom addig kísért, míg el nem érjük, ehhez a motivációhoz pedig,...

Close