Kövess minket!
  
     

Az oktatás fontossága

Az oktatás fontossága
2014, június 2.

„A jó pap holtig tanul.”- szokták mondani. De valójában nem csak ők, minden ember tanul, a nap minden percében, minden órájában, életének kezdetétől annak befejezéséig. A csecsemőket édesanyjuk tanítja, a diákokat a tanárok, és minden embert az élet tapasztalatai.

Tanulni nem csak az iskolában, tanfolyamokon, képzéseken, órákon, előadásokon, könyvekből, filmekből, dokumentumfilmekből lehet, hanem akárhonnan. Emberek megfigyelésével, beszélgetésekkel, a természetben eltöltött idővel. Az oktatás ott van egy-egy tömegközlekedési eszközön eltöltött pár percben, egy vásárlásban, egy kedves idegennel való beszélgetésben, egy tapasztalatban, egy élményben.

Figyeljünk hát oda az apró, mindennapi mozdulatokra, és szavakra. Ha megfigyeljük környezetünket, barátainkat, munkatársainkat, családtagjainkat, akár házi kedvencünket, rengeteg új dolgot sajátíthatunk el, csupán más szemmel kell figyelnünk a körülöttünk zajló világot.

Az önmagunkkal való beszélgetések pedig az önismeret felső fokára repítenek; mielőtt belevágnánk a tanulásba, önmagunk oktatása és fejlesztése az első tennivalónk. Nincs ez másképp a nyelvtanulás esetében sem, soha nem késő elkezdeni megtanulni egy nyelvet és ismereteinket éltünk végéig bővíthetjük.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
angoltanfolyam2
A viaszszobrok groteszk szépsége

Akik fogékonyak a világ minden szépségére, képesek meglátni mindenben a gyönyörűséget, és úgy gondolják, minden művészetben lehet valami lenyűgöző, továbbá...

Close